Jag tänkte i detta inlägg prata lite allmänt om mode men mer specifikt hur långt det är OK att gå. Ett självklart fokus för denna sida är ju naglar men det kommer även att skrivas en del om allmänt inom trender och mode.

colorful-1283886_640

Hur utmanande kläder är OK?

Att klä sig sexigt och utmanande har blivit allt vanligare. Speciellt bland yngre och yngre tjejer. Det är inte konstigt heller då media och samhället ofta premierar dessa utseenden och medföljande beteenden. Det är inte svårt att hitta sexiga underkläder på internet som vem som helst kan köpa. Problemet är då att 13 åriga tjejer går in på sådana sidor och köper överdrivet sexiga plagg.

Jag är en stark förespråkare för allas rättigheter att säga och göra exakt vad dom vill. Precis som den klassiska amerikanska deklarationen. MEN problemet uppstår när det handlar om väldigt unga och osäkra individer. De har helt enkelt inte ”utvecklats” fullständigt för att förstå innebörden av alla deras handlingar. Till exempel är det nog extremt få 25 åringar som skulle börja röka eller snusa om de varit helt ovetande om det tidigare. Men däremot är det många unga tonåringar som börjar med just rökande och snusande.

Så min slutsats är att det är helt upp till var och en att klä sig hur man vill. (så länge man inte är typ naken, men det är ju juridiskt sett ändå olagligt). Med undantaget att unga tonåringar INTE borde få klä sig hur som helst! Jag vill helt enkelt inte se 12 åriga tjejer i kläder som är avsedda för vuxna kvinnor!

Kommentarer

Kommentarer