Diamantringar ger man endast till någon speciell. Dessvärre är detta en väldigt dyr gåva, så när du letar efter den rätta ringen är det viktigt att ha detta i åtanke. En bra idé är att sätta en budget hur mycket du är villig att lägga på en diamantring.

Då är den stora frågan: Vart ska man börja leta när man ska gå på jakt efter den perfekta förlovningsringen, som har det där extra inom en rimlig budget? Vi vill ju ofta att ringen skall vara unik och även vara kvalitativ. Variation i storlek, form och färg är också några faktorer du bör ha med i dina beräkningar.

 

Diamantring, förlovningsring, vigselring & solitärring

Personlighet är nyckeln för den perfekta ringen. Att få se lyckan i ögonen på kvinnan som vill volta och gråta av lycka när hon får den perfekta ringen är något varje man borde få uppleva. En ring är kanske det mest framgångsrika konceptet på att kunna vinna en kvinnas hjärta.

Förlovningsringar finns i olika former, storlekar, priser och färger därför kan det vara svårt att veta vilken av dem som ska bli ”just den där” ringen.

En solitärring domineras av en enda sten och stenen är i fokus.

Nedan visas solitärringar i gnistrande diamant från Wesselton, vilka är av högsta kvalité.

wesselton-diamant

Olika smycken byter vi för att vi vill de ska matcha det senaste inom mode världen. Så behöver det dock inte vara med förlovningsring eller vigselring som brukar vara mer beständiga. Därför väljer vi ofta riktig diamant som skänker tidlös skönhet och värde.

Hur ska jag välja rätt ring?

Att köpa en vigselring eller förlovningsring får inte bli något impulsinköp. Ta lite tid och fundera på vad du vill ha i en förlovningsring och ännu viktigare vad din brud vill.

Kontakta din bruds vänner vänner för att få lite idéer på vad det är som bruden tycker om i förlovningsringar . Gör en lista av alla  idéer och sedan undersöker du utbudet på Internet baserat på dina anteckningar från hennes vänner, dina önskningar osv.

Var noga med att verkligen titta runt och fönstershoppa rejält, var noga med att inte köpa någon ring förrän du vet att du har hittat just den unika ringen.

Vem ska betala för förlovningsringen?

När det gäller att avgöra vem som ska betala för ringen är det enligt traditionell etikett mannen som betalar för ringen. Men nu för tiden, kan paret besluta att dela upp kostnaden för ringen. Detta scenario inträffar oftast hos par som har bott tillsammans och delar vardagliga utgifter. Det är dock fortfarande en trevlig gest att mannen betalar för förlovningsringen, oavsett hur praktiskt det kan vara att dela på kostnaden för förlovningsringen.

Vad händer ifall äktenskapet inte skulle hålla?

Vanligtvis brukar kvinnan vara tvungen att lämna tillbaka ringen till givaren, ifall inköpet gjorts enligt tradition, dvs att mannen köpt ringen, men det finns ingen lag som kräver det. Däremot kan det skrivas in i ett äktenskapsförord. I vissa länder får kvinnan alltid behålla ringen så länge det är mannen som bryter förlovningen först.

Givetvis hoppas vi på ett varaktigt äktenskap, så tänk på att välja en enkel ring, eftersom bruden kommer att bära denna varje dag i många år framöver. Tänk även på hennes livsstil. Om hon lever ett mycket aktivt liv är det bud på att välja en ring med en låg profil för att undvika att den går förlorad eller förstörs.  

Wesselton erbjuder ett omfattande utbud av alla möjliga sorters ringar, i väldigt bra kvalité till mycket bra priser!

Kommentarer

Kommentarer