7 grilltips – hög tid att ställa ut grillen

Här kommer 7 grilltips som är utformade för att hjälpa dig njuta av att grilla ute i trädgården. Får vi en bra sommar kan det bli många tillfällen att ha grillparty under de varmare månaderna. Tänk dock på att det kan förekomma både lokala och nationella grillförbud när det är torrt ute. Läs igenom våra grilltips för att bättra på både säkerheten och kvaliteten på din hemmagrill med inte allt för stor ansträngning.

  1. Förbered grillningen genom att smörja grillgallret med matolja 
    Oavsett om du har en kolgrill eller en gasolgrill så bör du förbereda din grillning genom att spruta på eller stryka på lite vegetabilisk olja på grillgallret före du påbörjar matlagningen. Detta kommer att minska risken för att din mat klibbar fast i grillen och resulterar i utsatt kött, samt mera att rengöra efter grillningen.
  2. Använd grillbricka i aluminiumfolie. Du kan enkelt använda kökets aluminiumfolie och vika dubbelt i botten på  din grill. Vänd upp kanterna på denna grillbricka som du skapar 5-10 cm och starta sedan grillen som vanligt. Under tillagningen samlas juicer, fettdroppar och rester från matlagning och är lätt att ta bort efteråt. Grillbrickan kommer att bidra till att minska den tid det tar att rengöra din grill efteråt.
  3. Säkerheten går alltid först. Att skydda dina vänner och familj i din trädgård måste alltid prioriteras högst. Några grundläggande försiktighetsåtgärder kommer att räcka långt om oturen att en olycka skulle uppstå. Ha alltid en hink vatten nära till hands vid grillen när du lagar mat. Det här är bra för användning på kol- eller gasgrill. Har du däremot en elgrill så ska du alltid komma ihåg att använda sand om en brand skulle inträffa. Branddäckare är billiga och har mångsidiga säkerhetsutrustning som kan användas både i köket och i trädgården.
  4. Använd grilltång när du hanterar mat över en het grill för att undvika brännskador och använd ugnshandskar när du hanterar heta grillplattor och andra föremål som är för heta för beröring.
  5. Grillsåser – Om du grillar med grillsåser, placera inte köttet för nära värmen för tidigt under tillagningen. Om du gör det kommer det att resultera i mer bitter smakande mat. Du behöver inte lägga på BBQ sås tidigt, vänta för bästa smaken istället. Tillsätt lite grillsåser till maten i slutet av matlagningen, runt 5-10 minuter innan du serverar räcker, då kan såsen fördelas på köttet när du skär upp det ordentligt och ger en god beläggning.
  6. Grill marinader – Marinader förbättrar smaken och konsistensen av all grillad mat, så använd dem ofta. Förbered grillmarinader kvällen innan du grillar med några minuter av din tid. Grillmarinaderna som får stå och dra till sig lite resulterar i mer saftig mat med ytterligare smak. Marinader tar bara några minuter att förbereda, och när du är färdig kan du täcka marinaden och placera i kylskåpet för utmärkta resultat.
  7. Ät hälsosamt och undvik att dricka mjölk när du grillar eftersom mjölk saktar ner matsmältningen. Välj istället drycker som kompletterar maten du lagar mat, till exempel goda ölsorter, vitt, rött eller roséviner.

Vill ni ha fler grilltips? Här finner ni fler grilltips!

Kommentarer

Kommentarer

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *